Bilder fra Norwegian Spring terrenget

Oversikt Norwegian Spring 2008, montasje Morten DalbyOm drøye 2 uker går startskuddet for årets Norwegian Spring og vi har tatt en liten tur ut i skogen i kveld for å kikke litt på forholdene. Lenger syd i Sverige, på sørlandet og lenger nord i landet har det kommet en del snø i de siste dagene og mange lurer sikkert på ståa i NS-terrenget.

Vi tok en telefon til kart-mann Morten Dalby, bestilte et kart og tok en kjapp kjøretur ut til Svalerødkilen i kveld. Svalerødkilen som i sin tid var kjent som en flott badeplass og Svalerødkilen Bad med diverse sagnomsuste sammenkomster. Mest kjent tidlig på 70-tallet da bl.a. en av norges mest profilerte proffboksere var innvolvert i et "gammeldags" gjengoppgjør (les svenske raggare og lokale helter) med litt hagleskyting m.m. Men det var da, og nå er det arena for Norges første storløp denne våren. Løpet går i et meget variert terreng. Du får alt fra åpen lav furuskog, tett granskog, skråli, kulturlandskap og krevende småknudrete partier. Det ligger svært lite snø i terrenget og med det mildværet som er meldt i dagene fremover, samt litt regn og etterhvert sol, vil det sansynlig være bart i løpet av få dager.
Gjennom terrenget går også kyststien som er en oppmerket sti som navnet sier langs kysten på begge sider av Oslofjorden. (Les også jenterpåkysten).
Kyststien er jo en del av the North Sea Trail som er et prosjekt bl.a. årets løpsleder har jobbet med i 5 år. Dette er da en del av i alt 5100 km er merka i 7 land. Det blir salg av vandringsguide og turkart på Svalerød.
Offisiell webadresse er http://www.nortseatrail.org/.

Vi kikket litt på Micro-terrenget, og tror at både juniorer og seniorer får en utfordring her. Jeg tror det blir en spennende konkurranse om 14 dager og at noen kommer til å legge igjen noen minutter på slutten er svært sansynlig. Med skråli nedover, relativ tett vegetasjon enkelte steder og få markerte holdepunkter, kreves fin-orientering.
Ikke nøl med å melde deg på, kombiner med en svenskehandel eller en tur på Ferdriksten festning på kvelden etter løpet.
Påmelding her
Her vil det ligge poster, nede i det grønne...Flott utsikt ut mot fjordenSolrenningenKyststien går gjennom terrenget, i bakgrunn en kongegravNoen få stier i terrengetLettløpt her, men det kan bli bom...